rendez vous botanique
Humus x Hortense
book a table


humus x hortense
2 rue de vergnies
1050 brussels
see on google maps

+32 474 65 37 06
[email protected]

follow on instagram
like on facebook


© humus x hortense

Nicolas Decloedt -nu één van de Mastercooks van België- heeft een klassieke hotelschoolopleiding gevolgd (Ter Duinen, Koksijde) maar kiest tegelijkertijd al meer dan 25 jaar voor een plantaardige levensstijl. Deze schijnbaar uiteenlopende wegen hebben geleid tot een originele kookstijl die wordt geleid door botanisch onderzoek gedurende 24 microseizoenen en respect voor de terroir. De meesterlijke composities op ieder bord weerspiegelen zijn oog voor detail als voormalig kunstfotograaf.

Caroline Baerten volgde dezelfde opleiding en sindsdien zijn ze onafscheidelijke partners in hun culinaire avonturen. Naast chef-kok is ze ook WSET-gecertificeerde sommelière en mixoloog. Een unieke professionele achtergrond die samenvloeit in haar cuisine geïnspireerde cocktails en zero-waste, botanische mocktails die onlosmakelijk verbonden zijn met het degustatiemenu. Als voormalig kunsthistorica toont ze bij humus x hortense haar artistieke vaardigheden op het gebied van interieurontwerp en het zelfgemaakte keramische servies.

Maar bovenal is het succes te danken aan teamwerk. Samen met botanist-wild farmer Dries Delanote (Le Monde des Mille Couleurs), voedingswetenschapper  Maxime Willems (Proef!), Steven Desair (Eatmosphere) en ons internationaal team van jonge chefs, zijn we een food collectief dat geleid wordt door duurzame principes, een zero-waste en circulaire benadering van het voedingssysteem en een liefde voor regeneratieve landbouw.

Nicolas, Caroline, Dries en Alexandra Swenden zijn de grondleggers van Soilmates, een beweging en event dat jaarlijks boeren, kunstenaars, wetenschappers en chef-koks verenigt.

 

Neem voor spontane sollicitaties contact op via [email protected]
Meer info over stages. Zend je CV,  stageperiode  en motivatiebrief naar [email protected] (met vermelding ‘humus x hortense’)

Human Resources bij humus x hortense