rendez vous botanique
Humus x Hortense
book a table


humus x hortense
2 rue de vergnies
1050 brussels
see on google maps

+32 474 65 37 06
info@humushortense.be

follow on instagram
like on facebook


© humus x hortense

Humus x hortense is een plantaardig gastronomisch restaurant, ontstaan vanuit een verlangen om het voedselsysteem te veranderen door middel van bewustzijn en duurzaamheid: cnetraal staat het welzijn van onze gasten, onze medewerkers en de planeet. Het degustatiemenu volgt geen 4 maar 24 micro-seizoenen in functie van de dagelijkse oogst van de bioboerderij Le Monde de Mille Couleurs. Het restaurant zoekt steeds de hoogst kwaliteitsvolle ingrediënten en tegelijkertijd de laagste voedselverspilling dankzij eeuwenoude conserveringstechnieken en zero-waste cocktails.

Het visionaire culinaire paar, Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, heeft reeds in 2008 ‘Humus, Botanical Gastronomy’ opgericht. Na al die jaren van pionierswerk, wordt humus x hortense in 2019 bekroond met 3 toques door Good Food.org, de hoogste prestatie voor een duurzaam restaurant.

Aansluitend is Nicolas Decloedt verkozen tot de ‘Beste Groentechef’ door de culinaire gids Gault & Millau (15/20). Het restaurant werd onlangs bekroond tot ‘The Best Vegan Restaurant of the World’ en staat op nummer 7 van de Top 100 Best Vegetables Restaurants uitgereikt door We’re Smart Green Guide. Sustainability policy

2020 wordt een feestjaar en vele culinaire evenementen zijn gepland. Aarzel niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief.