Humus x hortense is een gastronomisch restaurant ontstaan vanuit een verlangen om het voedselsysteem te veranderen door middel van de zintuigen en vanuit duurzame waarden. Het botanisch degustatiemenu volgt geen 4 maar 24 micro-seizoenen in functie van de dagelijkse oogst van de bioboerderij Le Monde de Mille Couleurs. Het restaurant zoekt steeds de meest kwaliteitsvolle ingrediënten en tegelijkertijd de minste voedselverspilling dankzij eeuwenoude conserveringstechnieken en zero-waste botanical cocktails.
Reeds in 2008 heeft het visionaire culinaire paar, Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, het concept botanical gastronomy opgericht. Na al die jaren van pionierswerk als plantaardig fine dining restaurant, werd humus x hortense bekroond met een Michelin ster in 2023 en een Michelin groene ster in 2021. Vele awards op het palmares van het restaurant zijn vaak toegekend ter erkenning voor hun duurzame aanpak in de gastronomie.
Michelin Rode Ster 2023
Michelin Groene Ster 2021
Gault & Millau Sustainability Award 2022
Gault & Millau Beste Groentechef van het Jaar 2019
We’re Smart 10 Best Vegetables Restaurants
We’re Smart Best Vegan Restaurant in the world 2019
Nummer 1 in 360° Eat Guide 2023
50 Best Restaurants – 50 Best Discovery
Aarzel niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief.
1 / 1
<
>