
Humus x hortense is een gastronomisch restaurant, ontstaan vanuit een verlangen om het voedselsysteem te veranderen door middel van de zintuigen en vanuit duurzame waarden. Het botanisch degustatiemenu volgt geen 4 maar 24 micro-seizoenen in functie van de dagelijkse oogst van de bioboerderij Le Monde de Mille Couleurs. Het restaurant zoekt steeds de meest kwaliteitsvolle ingrediënten en tegelijkertijd de minste voedselverspilling dankzij eeuwenoude conserveringstechnieken en zero-waste botanical cocktails.
Reeds in 2008 heeft het visionaire culinaire paar, Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, het concept botanical gastronomy opgericht. Na al die jaren van pionierswerk, werd humus x hortense recent bekroond met Michelin Groene Ster ter erkenning voor hun duurzame aanpak in de gastronomie en finaal ook een Michelin Rode Ster. In 2022 ontvingen zij de award voor ‘Beste Duurzame Restaurant’ door de culinaire gids Gault & Millau.
Aansluitend is Nicolas Decloedt verkozen tot de ‘Beste Groentechef van het Jaar’ door Gault & Millau(15/20) en het restaurant staat dit jaar opnieuw in de wereldwijde top 10 van de 100 Best Vegetables Restaurants, uitgereikt door We’re Smart Green Guide.
Michelin Rode Ster 2023
Michelin Groene Ster 2021
Gault Millau Sustainability Award 2022
100 Best Vegetables Restaurants
Aarzel niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief.
1 / 1
<
>