rendez vous botanique
Humus x Hortense
book a table


humus x hortense
2 rue de vergnies
1050 brussels
see on google maps

+32 474 65 37 06
info@humushortense.be

follow on instagram
like on facebook


© humus x hortense

Humus x hortense is een gastronomisch restaurant, ontstaan vanuit een verlangen om het voedselsysteem te veranderen door middel van de zintuigen en vanuit duurzame waarden. Het botanisch degustatiemenu volgt geen 4 maar 24 micro-seizoenen in functie van de dagelijkse oogst van de bioboerderij Le Monde de Mille Couleurs. Het restaurant zoekt steeds de meest kwaliteitsvolle ingrediënten en tegelijkertijd de minste voedselverspilling dankzij eeuwenoude conserveringstechnieken en zero-waste botanical cocktails.

Reeds in 2008 heeft het visionaire culinaire paar, Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, het concept botanical gastronomy opgericht. Na al die jaren van pionierswerk, wordt humus x hortense recent bekroond met Michelin Groene Ster ter erkenning voor hun duurzame aanpak in de gastronomie.

Aansluitend is Nicolas Decloedt verkozen tot de ‘Beste Groentechef’ door de culinaire gids Gault & Millau (15/20). En het restaurant staat dit jaar opnieuw in de wereldwijde top 10 van de 100 Best Vegetables Restaurants, uitgereikt door We’re Smart Green Guide.
Michelin Groene Ster MICHELIN Gids België – de officiële website
Duurzaamheidsrapport

Aarzel niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief.